________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/19/2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΖΙΑΝΖΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας
κατά το Μέγα Μήνυμα σήμερα στο Φανάρι.
Φωτ. Νίκος Παπαχρήστου

Ο Σύλλογος των εν Γερμανία Κωνσταντινουπολιτών και ο Σύλλογος για την Υποστήριξη της Ανοικοδόμησης του Ι. Ναού του Προφήτου Ηλία Φραγκφούρτης συγχαίρουν θερμά τον νεοεκλεγέντα Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο. 
Ζήσαμε τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Άγιο Ναζιανζού για πάνω από 10 χρόνια, ως ένα εξαιρετικά δυναμικό και πολύπλευρα δημιουργικό ιερέα, που, με το πνεύμα ανοιχτοσύνης που τον διακρίνει, προωθούσε πάντοτε την αποστολή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. 
Επί των ημερών της διακονίας του ο Ορθόδοξος ελληνισμός κατέστη το επίκεντρο της πνευματικής θρησκευτικής κίνησης της πόλης μας - οικονομικού Κέντρου της Γερμανίας και της Ευρώπης- ενώ η στήριξη και η συμπόρευση με τους Συλλόγους μας ήταν πάντα δεδομένη και καρποφόρα. 
Ως κτίτωρ του περικαλλούς Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Φραγκφούρτης, ορατό μόνο σημάδι της πνευματικής προσφοράς Του, θα μένει πάντοτε στις καρδιές των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής. 
Εγκαρδίως ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου του και κάθε ευλογία παρά Κυρίου 
Για τα διοικητικά συμβούλια, 
Άγγελος Αναστασιάδης (Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας) 
Ιωάννης Σταμάτης (Σύλλογος για την Υποστήριξη της Ανοικοδόμησης του Ι. Ν. του Προφήτου Ηλία Φραγκφούρτης). 
Οι φωτογραφίες είναι από τον Ναό του Προφήτη Ηλία (αγιογραφίες του Γιώργου Κόρδη). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails