________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/22/2021

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΓΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Σήμερα Σάββατο, 22αν Μαΐου 2021, τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκαν το τριετές και το τεσσαρακονθήμερον, αντιστοίχως, Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Μητροπολιτών Πέργης κυρού Ευαγγέλου και Συνάδων κυρού Διονυσίου.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ο Παναγιώτατος συμπροσευχήθηκε σήμερα, 22 Μαϊου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά το τριετές και το τεσσαρακονθήμερο, αντίστοιχα, Μνημόσυνο των αειμνήστων Μητροπολιτών Πέργης κυρού Ευαγγέλου και Συνάδων κυρού Διονυσίου. 
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, με συλλειτουργούς τους Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα. 


Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πιστοί από την Πόλη. 
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δεξίωση, κατά την οποία ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά των δύο μακαριστών Αρχιερέων του Θρόνου. 


Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Παναγιώτατος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails