________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/26/2021

Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Brugge προεξάρχοντος του Βελγίου Αθηναγόρα (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή του Παραλύτου, 23 Μαΐου 2021, πανηγύρισε, εκ μεταθέσεως, η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Βρύγη (Brugge). Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο. 
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην περικοπή εκ του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου και στην θεραπεία του παράλυτου από τον Χριστό και την σημασία την οποία έχει για τον σημερινό άνθρωπο. Την φανέρωση δηλαδή της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο όχι μόνο με την σωματική θεραπεία, αλλά και με την θεραπεία του δράματος της ανθρώπινης μοναξιάς, η οποία μαστίζει τον άνθρωπο κάθε ηλικίας και σε κάθε εποχή. 


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Bernard Peckstadt, και τον εφησυχάζοντα Πρωτοπρεσβύτερο Βαρθολομαίο D’Huyvetter, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει στην ζωή της Ενορίας, για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν στην Ενορία παρόλες τις πρακτικές δυσκολίες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Η Ενορία ιδρύθηκε το 1995, από τον τότε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Αθηναγόρα Peckstadt και νυν Μητροπολίτη Βελγίου, με σκοπό, και έπειτα από πολύ κόπο και πολλές προσπάθειες, να συγκεντρώσει όλους τους ορθοδόξους της περιοχής ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 14ου αιώνα στο κέντρο της πόλεως της Βρύγης (Brugge). 
Ι. Μητρόπολις Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails