________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/18/2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στον 99ο Ετήσιο Χορό της Κυθηραϊκής Ένωσης Αυστραλίας


Στον 99ο Ετήσιο Χορό (Debutante Ball) της Κυθηραϊκής Ένωσης Αυστραλίας, που έλαβε χώρα στο Randwick του Σύδνεϋ, παραβρέθηκε το Σάββατο, 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. 
Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που έδωσαν δυναμικό "παρών" στην εκδήλωση, ενώ καμάρωσε ιδιαίτερα τη νέα γενιά για την προσήλωσή της στις παραδόσεις και στον πολιτισμό των προγόνων της. Συνεχάρη δε τον Πρόεδρο της Κυθηραϊκής Ένωσης, κ. Εμμανουήλ Αλιφέρη, και όλα τα μέλη της Διοίκησης, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να διατηρήσουν και να προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου καταγωγής τους. Κατά τον χαιρετισμό του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μακρά πορεία της Κυθηραϊκής Ένωσης Αυστραλίας, παλαιότερα γνωστής ως Κυθηραϊκής Αδελφότητας, η οποία ιδρύθηκε το 1922 στο Σύδνεϋ και λειτούργησε σαν δεύτερη οικογένεια για τους μετανάστες από τα Κύθηρα, έχοντας ως αποστολή τη διατήρηση και την προώθηση των δεσμών τους με το όμορφο νησί της Ελλάδας. 


Ο Αρχιεπίσκοπος διέκρινε ότι σχεδόν εκατό χρόνια μετά από το ιστορικό αυτό ορόσημο, τα μέλη της Κυθηραϊκής Ένωσης, με το ίδιο δυναμικό πνεύμα, ανταποκρίνονται θετικά σε μια άλλη μεγάλη πρόκληση, που είναι να διασφαλίσουν πως οι μελλοντικές γενιές θα παραμείνουν συνδεδεμένες με την ελληνική κληρονομιά τους. Επισήμανε δε ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία για το ότι η Ένωση θα επιτύχει αυτόν τον υψηλό στόχο της, διαβεβαιώνοντας ότι στην προσπάθειά της αυτή θα έχει τις προσευχές και τις ολοκάρδιες ευχές του ιδίου. Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί το έργο της Κυθηραϊκής Ένωσης Αυστραλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails