________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/23/2019

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και Άρχοντες Οφφικιάλιοι των ΗΠΑ στον Οικουμενικό Πατριάρχη


“Εδώ στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως υπάρχει μία συμπυκνωμένη σοφία και εμπειρία πολλών αιώνων. Είμεθα όργανα της θείας προνοίας, εμείς, για να συνεχίζομεν αυτήν την μακράν παράδοσιν. Και για εσάς, είναι τιμή και προνόμιον να ανήκετε σε αυτή την πρωτόθρονη Εκκλησία“, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, σε όμιλο Αρχόντων του Θρόνου, του Τάγματος “Άγιος Ανδρέας” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που επισκέφθηκαν το Φανάρι, με επι κεφαλής τους, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. 
Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος εξήρε για άλλη μία φορά τα χαρίσματα και τις ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής αλλά και τη θέλησή του να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στην εκκλησιαστική Επαρχία του και το σεπτό Κέντρο, αναβιώνοντας την παράδοση των τακτικών προσκυνηματικών επισκέψεων στην Πόλη. Επίσης, στην ομιλία του, υπογράμμισε τη συμβολή του Τάγματος του Αγίου Ανδρέου στην εκπλήρωση του έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και γενικότερα στην στήριξη της διακονίας του Οικουμενικού Θρόνου και ευχαρίστησε τους Άρχοντες Οφφικιαλίους για την αφοσίωση και την ανιδιοτέλειά τους, η οποία, όπως είπε, αποτελεί παράδειγμα για την ορθόδοξη νεολαία. 


Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επεσήμανε τη σημασία που έχει για το πλήρωμα της Ι.Αρχιεπισκοπής Αμερικής το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο, όπως είπε, είναι το Κέντρο της πίστης, είναι το θεμέλιο της ελπίδας και η πηγή της αγάπης για όλους τους πιστούς στις ΗΠΑ. Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς τους Άρχοντες για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώνουν για τους σκοπούς της Εκκλησίας και για την στήριξη των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. 
Εκ μέρους του Τάγματος του Αγίου Ανδρέου ο Άρχων Παναγιώτης Σκιαδάς εξέφρασε τον σεβασμό και την αφοσίωση των Οφφικιαλίων του Θρόνου στις ΗΠΑ προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ενίσχυση και εδραίωση των θρησκευτικών ελευθεριών στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails