________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/15/2019

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Δημαρχείο της Bruges του Βελγίου και στον Ναό του «Τιμίου Αίματος»


Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Κατά την διάρκεια της σύντομης παραμονής του στην πόλη Bruges του Βελγίου, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο της όμορφης αυτής πόλεως, όπου έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο κ. Dirk Du Fauw. Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει την ωραία αίθουσα, γοτθικού ρυθμού, του ιστορικού αυτού κτηρίου. 
Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκαμε προσκυνηματική επίσκεψη στην Εκκλησία του «Τιμίου Αίματος», δίπλα στο Δημαρχείο. Στο ισόγειο υπάρχει ο Ναός προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου, ρυθμού ρωμανικού, κτισμένος τον 12ο αιώνα. Η Εκκλησία αυτή χτίστηκε μετά από επιθυμία του τότε Κόμη της Φλάνδρας Thierry d’Alsace, που μετέφερε σ´αυτήν το «Τίμιον Αίμα», που έλαβαν από τους Αγίους Τόπους κατά την Δεύτερη Σταυροφορία. Το «Τίμιον Αίμα» μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα σ´ αυτά τα μέρη από το έτος 1150. Στην συνέχεια χτίστηκε πάνω από την Εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, άλλος ναός, αυτός του «Τιμίου Αίματος». 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε σ´αυτόν το ναό ο Επίσκοπος της πόλεως της Bruges, Mgr. Lode Aerts, ο Εφημέριος της Εκκλησίας ταύτης κ. Libert Bruneel και τα μέλη της Αδελφότητος του «Τιμίου Αίματος» και προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και το «Τίμιο Αίμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails