________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/25/2019

ΤΑ 60ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΛΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Τα 60 έτη από την ίδρυσή της εόρτασε σήμερα η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος Τουλόν στη Γαλλική Ριβιέρα. 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτινής κ. Μάξιμος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και των εορταστικών εκδηλώσεων, συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Κωνσταντίνου Παπακοσμά και π. Ανδρέα Louchkoff.
Ο Επίσκοπος Μελιτινής μετέφερε Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε "Η ενοριακή ζωή, μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τα εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά της έργα, είναι μια συνεχής πνευματική προσπάθεια στην υπηρεσία του Ευαγγελίου.  Ας θυμηθούμε ότι η εμπειρία της ορθόδοξης θεολογίας βασίζεται στο μυστήριο της κοινωνίας του Θεού με τον άνθρωπο.  Διαβάζουμε σχετικά με αυτό στην Αγία Γραφή: "ὃ ἑωράκαμεν καὶ ἀκηκόαμεν, ἀπαγγέλλομεν ὑμῖν, ἵνα καὶ ὑμεῖς κοινωνίαν ἔχητε μεθ᾿ ἡμῶν· καὶ ἡ κοινωνία δὲ ἡ ἡμετέρα μετὰ τοῦ Πατρὸς καὶ μετὰ τοῦ Υἱοῦ αὐτοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ (Ιωάν.1,3)".
Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτινής κ. Μάξιμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Αντώνιος Zeandet ενώ ακολούθησε επίσημη δεξίωση στην αίθουσα του Ι. Ναού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails