________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/14/2019

Ο Πράσινος Πατριάρχης σε... πράσινο περίπατο στο Βέλγιο (ΦΩΤΟ)



Ρεπορτάζ - φωτογραφίες Νικολάου Μαγγίνα 
Ο Πράσινος Πατριάρχης σε περίπατο σε καταπράσινα λιβάδια και φθινοπωρινά δάση. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στο Βέλγιο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ορθόδοξη Μητρόπολη του Βελγίου, που εορτάζει τα πενήντα χρόνια της ίδρυσής της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνωστός για τα οικολογικά του ενδιαφέροντα θέλησε να θαυμάσει το πράσινο τοπίο της περιοχής, όπου κατέλυσε, μετά το γεμάτο πρόγραμμά του μιας ολόκληρης εβδομάδος. Ήταν ένα ωραιότατο εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής των Αρδεννών στην Βαλωνία, έξω από τις Βρυξέλλες 100 και πλέον χιλιόμετρα. 
Η χαρά του Πατριάρχη ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του, αλλά και στα πρόσωπα των συνοδών του, Ελλήνων και Βέλγων, όπου για μια ώρα περίπου περπάτησαν στο καταπράσινο τοπίο. Και αυτά λίγη ώρα πριν αναχωρήσουν για το Λουξεμβούργο, τελευταίο σταθμό της πολυήμερης Πατριαρχικής επίσκεψης στην Μητρόπολη Βελγίου την οποία ποιμαίνει ο άξιος κατά πάντα Μητροπολίτης Αθηναγόρας, Φλαμανδός την καταγωγή, ελληνοτραφής και αγαπητός από όλους μικρούς και μεγάλους, Ορθοδόξους και μη - ένα δώρο του Θεού στην Εκκλησία του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails