________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/25/2019

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ενορία της Αγίας Αικατερίνας στο Άμστερνταμ (φωτό)


Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αικατερίνας στην ενορία της στο πρόαστιο Ζάανταμ του Άμστερνταμ. 
Έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης και την τέλεση του αγιασμού για την επανέναρξη της χρήσης του ναού από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία εν μέσω πλήθους πιστών. 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ Αρχοντός, εμπνεόμενος από το χωρίο των Παροιμιών (8, 17) «ἐγὼ τοὺς ἐμὲ φιλοῦντας ἀγαπῶ, οἱ δὲ ἐμὲ ζητοῦντες εὑρήσουσι χάριν» και την εφαρμογή του μέσα στην ζωή της Αγίας Αικατερίνας, ανέφερε σχετικά ότι η αγία αν και νέα και πλούσια και στολισμένη με πολλά χαρίσματα, φερόμενη με σύνεση, σοφία και υπερβάλλουσα αγάπη αναζήτησε και γνώρισε την Αλήθεια, δηλαδή τον Χριστό, λαμβάνοντας την χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ζωή της. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Αλέξανδρο Κουφουδάκη για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί στην ενορία, τους συλλειτουργούς ιερείς και το εκκλησίασμα, ενορίτες και προσκυνητές ακόμα και από την Γερμανία, για την παρουσία τους στην πανήγυρη της ενορίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στον ναό αυτό και στα έργα τα οποία έγιναν αλλά και σε όσα υπολείπονται να γίνουν για να τελειώσει όλο το ανακαινιστικό πρόγραμμα ζητώντας την βοήθεια και την συνδρομή τους κατά την δυνατότητα του καθενός. 
Τέλος, ακολούθησε δεξίωση για όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα της ενορίας. 
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails