________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/12/2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ορθόδοξη Ενορία της Brugge στο Βέλγιο (φωτό)


Στην Ορθόδοξη ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλης Brugge αφίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, μετά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο Bernard Peckstadt και το ποίμνιο της ενορίας, το οποίο απαρτίζεται από Ορθόδοξους πιστούς κάθε καταγωγής που διαμένουν στην περιοχή, ενώ η λειτουργική της γλώσσα είναι κυρίως τα Φλαμανδικά. Η εν λόγω ενορία ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Εξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, όταν ακόμα ήταν Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Βελγίου, ενώ σήμερα την ενορία διακονεί ο κατά σάρκα αδελφός του.
Στην συνέχεια τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο Παναγιώτατος ανέγνωσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου πατρός του Σεβασμιωτάτου και του π. Bernard, μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt. Τους ύμνους της Υποδοχής και Δοξολογίας έψαλε η πολυφωνική χορωδία της ενορίας στα Φλαμανδικά.
Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της ενορίας προσφώνησε τον Παναγιώτατο, τον καλωσόρισε, τον ευχαρίστησε γιατί μέσα στο βαρύ του πρόγραμμα ενέταξε την μικρή, αλλά δυναμική ενορία της Brugge, ενώ αναφέρθηκε και στην επέτειο των τριάντα ετών διακονίας του πρώτου Εφημερίου της ενορίας και σημερινού Μητροπολίτου Βελγίου.
Ο Παναγιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τους ιερείς της περιοχής και τον κόσμο που τον υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη στην Φλάνδρα, ενώ εξιστόρησε την πρώτη γνωριμία που είχε με τον αείμνηστο πατέρα Ιγνάτιο Peckstadt, στην Χάλκη, τον Αύγουστο του 1969, όπου συνδέθηκε και με τους δύο γιούς του, οι οποίοι σήμερα υπηρετούν την Μητέρα Εκκλησία και την Επαρχία του Θρόνου στο Βέλγιο, με αφοσίωση.
Μετά την ανταλλαγή δώρων η ενορία παρέθεσε δεξίωση προς τιμή του Παναγιωτάτου στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου της Brugge, στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails