________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/25/2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης στην Αρχιεπισκοπή Καναδά


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αντώνιος Διαματάρης, επισκέφθηκε τον Καναδά και ιδιαίτερα την πόλη του Μόντρεαλ και του Τορόντο. Στο Μόντρεαλ επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο, την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, τα σχολεία της και άλλα ιδρύματα. Στο Τορόντο επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, άλλους οργανισμούς και την Αρχιεπισκοπή Καναδά. 
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, επισκέφθηκε το Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο της Ι. Αρχιεπισκοπής «Μεταμόρφωση». Η Διευθύντρια του Σχολείου, οι δάσκαλοι και τα παιδιά τον υποδέχθηκαν με πολύ ενθουσιασμό. Έψαλαν ύμνους. Τραγούδησαν τραγούδια. Εχόρεψαν ελληνικούς χορούς. Ενθουσιάσθηκε ο Υφυπουργός και μίλησε στα παιδιά με πολλή αγάπη. Συγχάρηκε τη διευθύντρια κα Άννα Σαραντίδου, το διδακτικό προσωπικό και τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο. Στα παιδιά μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος για την πατρίδα Ελλάδα, αλλά και για τα Χριστούγεννα. Στην συνέχεια ο κ. Υφυπουργός με τους συνοδούς του, Γενικό Πρόξενο κ. Β. Μαλιγκούδη και τον κ. Εμμανουήλ Καμπουράκη, Σύμβουλο Πρεσβείας Β΄, με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο, τη διευθύντρια του Σχολείου κα Άννα Σαραντίδου, την κα Λούση Γρηγοριάδη και την κα Μ. Λυχνάκη, Σύμβουλο Παιδείας επισκέφθηκαν τους μαθητές στις τάξεις τους. 


Ο κ. Υφυπουργός ενθουσιάσθηκε με τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις αλλά και τον εξοπλισμό του Σχολείου και πάνω απ’ όλα, με το γεγονός ότι οι μαθητές δεν είναι όλοι ελληνικής καταγωγής, αλλά όλοι μιλούν ελληνικά θαυμάσια. Μετά από την επίσκεψη στο Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο, ο Υφυπουργός κ. Α. Διαματάρης επισκέφθηκε την Ι. Αρχιεπισκοπή και την Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο. Στην είσοδο τον περίμεναν οι φοιτητές με τον διευθυντή π. Αλέξανδρο Σαλμά και του τραγούδησαν τον ύμνο των φοιτητών αλλά και τον ύμνο του Ελληνοκαναδού και μετά μέσα στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου του έψαλαν τα απολυτίκια του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και της Παναγίας Τοροντόεσσας. Σημειώνεται εδώ ότι, όλοι αυτοί οι ύμνοι είναι ποιήματα του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου. 


Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ξενάγησε τον Υφυπουργό με τη συνοδεία του σε όλους τους χώρους της Θεολογικής Ακαδημίας και της Ι. Αρχιεπισκοπής. Ιδιαίτερη συνομιλία είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με τον Υφυπουργό κ. Διαματάρη για αρκετή ώρα. Μετά ταύτα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής προσεφέρθη καφές και συνεζήτησαν διάφορα θέματα με τον Υφυπουργό και τη συνοδεία του. 
Το βράδυ της Παρασκευής είχε το ετήσιο δείπνο ο οργανισμός «Ελληνική Κληρονομιά» (HHF) στο οποίον παρεκάθησαν πολλοί, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και ο Υφυπουργός κ. Διαματάρης, οι οποίοι και ομίλησαν. Ο Οργανισμός HHF είναι ένας από τους σημαντικούς ελληνικούς οργανισμούς στον Καναδά και ιδιαίτερα φροντίζει για έδρες Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια. Τόσον ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος όσο και ο Υφυπουργός κ. Διαματάρης, συνεχάρησαν τον οργανισμό HHF για την πλούσια δράση του και τα σπουδαία αποτελέσματα. 


Το Σαββάτο το μεσημέρι 23 Νοεμβρίου, 2019 ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παρέθεσε γεύμα στην Ι. Αρχιεπισκοπή για τον κ. Υφυπουργό. Στο γεύμα, εκτός από τον κ. Υφυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο, παρεκάθησαν ο Γενικός Πρόξενος κ. Β. Μαλιγκούδης, ο κ. Εμμανουήλ Καμπουράκης, Σύμβουλος Πρεσβείας Β΄, ο διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας Αρχιμ. Αλέξανδρος Σαλμάς και ο κ. Σ. Βολονάκης, Διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Ι. Αρχιεπισκοπής για όλο τον Καναδά. Κατά τη διάρκεια του γεύματος συνεζητήθησαν πάρα πολλά θέματα. 
Ο κ. Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλη αγάπη για την Εκκλησία μας στον Καναδά και τα ιδρύματά της. Συνεχάρη από καρδιάς τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο για όλα τα επιτεύγματα της Εκκλησίας στον Καναδά.
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails