________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/25/2019

Ο Δήμαρχος του Δήμου Φατίχ της Πόλεως επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς, σήμερα, Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Απρίλιο, ο επί κεφαλής του Δήμου Φατίχ της Πόλεως, Δήμαρχος Mehmet Ergün Turan, ανταποδίδοντας την επίσκεψή του Πατριάρχου προς αυτόν μετά την εκλογή του. Να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Φατίχ. 
Ο κ.Turan, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Mehmet Özçelik και την Σύμβουλό του κυρία Nilüfer Türütgen, έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ Παντελεήμων Βίγκας, ο κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), και ο κ.Στέλιος Γκιουλγκιούν, Επίτροπος στην Εκκλησιαστική Κοινότητα Υψωμαθείων. 
Μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτατος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ.Δημάρχου. 
Ακολούθησε συνεργασία του κ.Turan με τους προαναφερθέντες λαϊκούς συνεργάτες του Παναγιωτάτου επί θεμάτων της αρμοδιότητας του Δημάρχου που αφορούν το Πατριαρχείο και τα ιδρύματά του στην περιοχή. Νωρίτερα ο Δήμαρχος Turan, είχε επισκεφθεί τον Πατριαρχικό Ναό, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν, καθώς και την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη. 
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails