________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/17/2019

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ (ΦΩΤΟ)



Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος εόρτασε τα ονομαστήριά του, επί τη μνήμη του Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. 
Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην έδρα της Μητροπόλεως την Βενετία, χοροστατούντος του εορτάζοντος ιεράρχου. 
Σήμερα Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, ο Ιταλίας Γεννάδιος χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ. 
Τον χορό ψαλτών διηύθυνε ο πρωτοψάλτης Γεώργιος Ντόβολος. 
Πολλοί πιστοί από την Ιταλία και την Ρόδο, και μάλιστα από την Κρεμαστή, την ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβ. Γενναδίου, προσήλθαν για να του ευχηθούν το «Εις πολλά έτη». 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Ιταλίας Γεννάδιος είπε, στην ομιλία του, ότι του ευχήθηκε τηλεφωνικώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος και του εξέφρασε την ανησυχία και την συμπαράστασή Του, για το ακραίο φαινόμενο των πλημμυρών που έπληξε την Βενετία τις τελευταίες μέρες.
Μάλιστα ο Πατριάρχης επρόκειτο να μεταβεί στην Βενετία, μετά την επίσκεψή Του στο Βέλγιο, για την Ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, με θέμα:  «Οικουμενικός Ελληνισμός και Βενετία». Όμως, η δύσκολη κατάσταση στην Βενετία τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Πόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails