________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/17/2019

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΝ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά το τέλος της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργία που θα τελεσθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στον Ι. Ναό της Παναγίας στο Πέραν, θα χειροθετήσει σε Άρχοντα Οφφικιάλιον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τον Διδάκτορα του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Αναστάσιο Βαβούσκο. 
Την απόφαση του Πατριάρχου γνωστοποίησε στον κ. Βαβούσκο δια σχετικού Γράμματος, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μπίλλης. 


Ο Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές σπουδές Ορθοδόξου Θεολογίας στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης και είναι διδάσκαλος της Ορθοδόξου Θεολογίας λόγω και σχετικού Πατριαρχικού Γράμματος. Επίσης, είναι Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, χειροθετηθείς από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελβετίας κυρό Δαμασκηνό το έτος 1990. Είναι, για δεύτερη θητεία, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και το συγγραφικό του έργο είναι πλούσιο. Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα αναλυτικότερο βιογραφικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails