________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/20/2019

ΤΑ ΠΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΓΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΑΛΑΝΗ (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Στη Σειρά "Αρχείον" Εκκλησιαστικής Μουσικής του Κέντρου Ερευνών και Εκδόσεων, που επιμελείται και εκδίδει ο Μανόλης Χατζηγιακουμής, έχουμε, εδώ και λίγο καιρό, τα "Πατριαρχικά Μουσικά Αρχεία - Ζωντανές Ηχογραφήσεις στον Πατριαρχικό Ναό και σε άλλους Ναούς της Κωνσταντινούπολης (1956-1966)". 
Πρόκειται για ένα σώμα 15 CD ερασιτεχνικών ηχογραφήσεων με συνοδευτικό ένα Βιβλίο 430 σελίδων. Από το Κύριο αυτό Σώμα έχει εκδοθεί, και κυκλοφορεί ανεξάρτητα, μια μικρότερη επιτομή, "Εκλογή", 4 CD με ένα επίσης συνοδευτικό Βιβλίο των 150 σελίδων.
Σήμερα επιλέγουμε μια ιστορική ηχογράφηση που περιλαμβάνεται στο CD4 της σειράς, με τον τίτλο 
"ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ", στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την Πρωτοχρονιά του 1960. 
Πρόκειται για τα Πληρωτικά της Θείας Λειτουργίας, που εκφωνεί ο διάκονος Ευάγγελος Γαλάνης, μετέπειτα Μητροπολίτης Πέργης (1928-2018). Ψάλλουν οι Πατριαρχικοί Χοροί, υπό τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Θρασύβουλο Στανίτσα και τον Άρχοντα Λαμπαδάριο Νικόλαο Δανιηλίδη, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails