________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/12/2019

Συνάντηση της Επιτροπής Ορθοδόξων (CROCEU) με τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Στο πλαίσιο των εορτασμών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου την Επιτροπή Αντιπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU).
Στην συνάντηση μετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Μπογιάνου - Συντονιστής (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Sorin Selaru, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ιωάννου - Εκτελεστικός Γραμματέας (Εκκλησία Κύπρου), και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος (Εκκλησία της Ελλάδος).
Στην συνάντηση παρευρέθηκε μέρος της συνοδείας του Παναγιωτάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ξενοφωντινός, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.
Κατά την συνάντηση, ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την αγαστή συνεργασία που έχουν τα μέλη της Επιτροπής σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε μία ραγδαίως εξελισσόμενη Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης τόνισε την σπουδαιότητα της ύπαρξης μίας Επιτροπής Ορθοδόξων η οποία εκπροσωπεί με μία φωνή την Ορθόδοξη Εκκλησία στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την συνάντηση και εξέθεσαν επιγραμματικά τις δραστηριότητες και το έργο της Επιτροπής κατά τα παρελθόντα έτη, αλλά και τις σχεδιαζόμενες δράσεις τους για το άμεσο μέλλον.
Τέλος, ο Παναγιώτατος προσκάλεσε τα μέλη της Επιτροπής για να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη το 2020, ώστε να διοργανώσουν εκεί την ετήσια συνάντησή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails