________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2019

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν διαδοχικά, σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζαχστάν κ.Altay Abibullayev και ο νέος Γεν.Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη κ.Laszlo Keller. 
O κ. Altay Abibullayev ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού του οποίου προϊσταται, καθώς και για το Διεθνές Διαπολιτισμικό και Διαθρησκειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα του το 2021, με τη συμμετοχή θρησκευτικών ηγετών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων. 
Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζαχστάν, το 2006, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Προέδρου της χώρας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας για την προώθηση διαθρησκειακού ακαδημαϊκού διαλόγου με στόχο την υπέρβαση των κρίσεων και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο. 


Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε το νέο Γενικό Πρόξενο της Ουγγαρίας στην Πόλη, κ.Laszlo Keller, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο κ.Tamas Torma. Κατά τη διάρκεια της συζητήσεώς τους ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τη σημαντική δωρεά ενός ακινήτου προς την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, στο οποίο θα λειτουργήσει Ναός, αλλά θα στεγαστούν και οι διοικητικές υπηρεσίες της στη Βουδαπέστη. 


Προηγουμένως ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε στην Αίθουσα Ακροάσεων του Ευγενιδείου τον διευθυντή ορχήστρας και πιανίστα κ.Rostislav Krimer, μαζί με τα μέλη της Ορχήστρας του, East-West, που βρίσκονται στην Πόλη για να πραγματοποιήσουν συναυλία υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού.
Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον διεθνούς φήμης μαέστρο και τους μουσικούς της Ορχήστρας για την προσφορά τους αλλά και για τη γενικότερη συμβολή τους στην συναδέλφωση ανθρώπων και λαών μέσω της τέχνης της μουσικής. Στη συνέχεια η Ορχήστρα έπαιξε προς τιμήν του Παναγιωτάτου δύο κομμάτια κλασικής μουσικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails