________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2019

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΝΑΤΟΛΗ" (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Η εφημερίδα «Ανατολή» συμπλήρωσε 30 χρόνια παρουσίας και προσφοράς. 
Αρχικά εκδόθηκε από ένα συνεταιρικό σχήμα και μετά το 2003 συνέχισε την εκδοτική πλεύση της, έχοντας στο εκδοτικό τιμόνι τον Γρηγόρη Κεσίσογλου. 
Αυτή την δεύτερη εκδοτική περίοδο η εφημερίδα διευρύνει τον ορίζοντα της προς την Ρωμιοσύνη της καθ’ ημάς Ανατολής και τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Μέσα από τις στήλες της εφημερίδας ακούγεται η φωνή των Μικρασιατών όχι μόνο της Αθήνας, όπου είναι η έδρα της εφημερίδας, αλλά και αυτών που ζουν εκτός Αθήνας. 
Με την αφορμή των 30 χρόνων εκδοτικής ζωής, η εφημερίδα «Ανατολή» διοργάνωσε  εκδήλωση με τίτλο: «ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ – Το όραμα μας για το μέλλον, οι σύγχρονες προκλήσεις και ο ρόλος των μέσων επικοινωνίας» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (Αθήνα), την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019. 


Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν: 
- Λάκης Βίγκας, πρόεδρος Κοινότητας Νεοχωρίου και δραστήριο μέλος της Ομογένειας της Πόλης 
- Ευανθία Ρεμπούτσικα, συνθέτρια 
- Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος 
- Αντώνης Φιλιππίδης, επιχειρηματίας από την Τουρκία. 
Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία συγκέντρωσε πολύ κόσμο, προβλήθηκε ρεπορτάζ με νέους Πολίτες ομογενείς για το πως βλέπουν το μέλλον στην πόλη τους. 
Επίσης, βραβεύθηκε η συνθέτρια και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα για τις γέφυρες επικοινωνίας που χτίζει μεταξύ των λαών με τη μουσική της.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την ομιλία του Λάκη Βίγκα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails