________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/15/2019

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ


Η επιστολή του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλου Κωστόπουλου εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου - τον οποίο κατηγορεί για αντιορθόδοξες θέσεις και του ζητάει να ανακαλέσει αλλιώς θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας (sic) - γνωρίζει μεγάλη διάδοση μεταξύ των γνωστών κύκλων, των "γνησίων χριστιανών". 
Αρχικώς την δημοσίευσε το "Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία", στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε σε άλλα blogs και σήμερα και στην γνωστή παραληρηματική εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος", στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή της. 
Την δική μας παρέμβαση, που αφορά στην απαράδεκτη ενέργεια του πατρινού κληρικού, σχολίασε ένας ανώνυμος με το ψευδώνυμο Πορφυρίτης και δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog katanixi.gr. Φυσικά δεν χρήζει απαντήσεως ένας ταλαίπωρος "ομολογητής" της ανωνυμίας. 
Έγινε, όμως, θέμα και στα πατρινά ΜΜΕ. 
Απόψε, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, έγινε εκτενής αναφορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel, το οποίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής. Προσκεκλημένοι ζωντανά στο δελτίο ο θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος (τηλεφωνικά από Αθήνα) και ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος από την Ν. Υόρκη (μέσω skype). 
Στη συνέχεια παραθέτουμε το σχετικό βίντεο από το Patrastv. Το ρεπορτάζ είναι βασισμένο στο δικό μας κείμενο για το θέμα. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails