________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/15/2019

Από τη Βοστώνη θα ξεκινήσει η επίσκεψη στις Η.Π.Α. του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον Μάιο

φωτ. Αρχείου: Νικόλαος Μαγγίνας

Του Θεοδώρου Καλμούκου 
15 Νοεμβρίου, 2019 
ΒΟΣΤΩΝΗ. Από τη Βοστώνη αναμένεται να ξεκινήσει την επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον ερχόμενο Μάιο του έτους 2020. Συγκεκριμένα αναμένεται να αφιχθεί στη Βοστώνη την Πέμπτη 7 Μαΐου προερχόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως, ενώ το Σάββατο 9 Μαΐου θα προστεί της τελετής της απονομής των πτυχίων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Υπογραμμίζεται ότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής που Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί στην τελετή της αποφοίτησης της. Υπενθυμίζεται ότι την είδηση της έλευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δημοσιεύσει ο «Εθνικός Κήρυκας» την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. 
Τονίζεται ότι ο Πατριάρχης και η συνοδεία του θα καταλύσουν στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και όχι σε ξενοδοχείο της Βοστώνης. 
Θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον στις 12 Μαΐου, ο οποίος θα επιδαψιλεύσει υψηλές τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το είχε άλλωστε αναφέρει και υποσχεθεί κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον κ. Τραμπ στο Γραφείο Οβάλ στο Λευκό Οίκο στις 16 Ιουλίου, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο με προσήνεια και εγκαρδιότητα, παρόντος μάλιστα του αντιπροέδρου Μάικλ Πενς και του υπουργού Υγείας Αλεξ Εϊζαρ. Ο τελευταίος είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. 
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον επί ένα δέκα ημέρες και συγκεκριμένα από τις 7 έως τις 17 Μαΐου. Εκτός από την Βοστώνη και την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στις 16 Μαΐου θα επισκεφθεί το πανεπιστήμιο Notre Dame, το οποίο θα τον τιμήσει με απονομή επίτιμου διδακτορικού διπλώματος, για τις πολύχρονες προσπάθειές του για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος. 
Οι επί μέρους λεπτομέρειες του προγράμματος και της επίσκεψης του Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα κατά την μετάβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να αναχωρήσει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου από το Σικάγο όπου θα παρευρεθεί στο ετήσιο φιλανθρωπικό γεύμα της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Αρχιεπισκοπής για την ενίσχυση του «Ταμείου Ιατρικής Οικονομικής Βοηθείας Παίδων», το οποίο θα γίνει στο ξενοδοχείο The Chicago Marriott Downtown Magnificent Mile Hotel του Σικάγου.
Επίσης ομάδα Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Φανάρι. Υπογραμμίζεται ότι θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από την παμψηφεί εκλογή του στις 11 Μαΐου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής. Θα επιστρέψει στην έδρα του τη Νέα Υόρκη την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επισκεφθεί την Αμερική πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2009, όπου πραγματοποίησε ευρεία περιοδεία σε πολλές πολιτείες και πόλεις και είχε γίνει δεκτός με τιμές και ενθουσιασμό. 
Τονίζεται ότι ο Πατριάρχης τρέφει ιδιαίτερη αγάπη, εκτίμηση και ενδιαφέρον για την Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια της Αμερικής. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η πλέον πολυπληθέστερη και επιφανέστερη Εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, όπως είχε υπενθυμίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην πρόσφατη ομιλία του στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. 
Συγκεκριμένα, είχε τονίσει με νόημα τα εξής: «Είμαστε όλοι μέλη της μίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Δεν είμαστε διαχωρισμένοι σε Μητροπόλεις και Κοινότητες και Τομείς και Οργανισμούς και Ιδρύματα». Παράλληλα, είχε αναφέρει το Τρίτο Αρθρο του Καταστατικού, πως «η Αρχιεπισκοπή ούσα Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μία αδιαίρετος οντότητα στην ολότητα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails