________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/26/2019

Η πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης στο Port-de-Bouc της Γαλλίας


Πανηγύρισε την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης του Port-de-Bouc στη Νότια Γαλλία. 
Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτινής κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. κ. Δημήτριος Πλουμής, ο π. Παναγιώτης Βήττας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο π. Κυρίλλος Costanza, ο π. Jean Jauffret, και ο Διάκονος Nicola Meissonnier.
Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκαν θερμά οι ενορίτες με καταγωγή οι περισσότεροι από την Κάλυμνο.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτινής κ. Μάξιμος ανέφερε: "η Αγία Αικατερίνη δεν δείλιασε ενώπιον του μαρτυρίου, δεν απαρνήθηκε τον Χριστό. Σύγχρονοι Χριστιανοί όμως στην Ευρώπη αρνούνται τον Χριστό και ντρέπονται να ομολογήσουν την πίστη τους. Στα πλαίσια του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβόμαστε να εκφράσουμε την πίστη μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι η εκδήλωση των πιστεύω μας αποτελεί αυτή καθαυτή πράξη σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών. Εάν βρισκόμασταν σήμερα ενώπιον του μαρτυρίου θα είχαμε το θάρρος να το υποστούμε για τον Χριστό, όταν δεν τον ομολογούμε στο φόβο και μόνο του χαρακτηρισμού μας ως μέλη της Εκκλησίας;"


Σε άλλο σημείο τόνισε "να έχουμε το θάρρος των μαρτύρων και την εμπιστοσύνη στον Ιησού όπως ακριβώς η Αγία Αικατερίνη. Το πέρασμά μας από αυτό τον κόσμο είναι γρήγορο και δεν μπορεί να συγκριθεί με την αιώνιο ζωή. Αυτό το κατανόησαν εις βάθος οι μάρτυρες και γι' αυτό έκλιναν με χαρά το γόνυ ενώπιον του ξίφους. Αυτή την πνευματική ωριμότητα να προσευχόμαστε και εμείς να αποκτήσουμε και να παρακαλούμε ο Θεός να μας αξιώνει να βλέπουμε καθαρά ότι όλα εδώ είναι μάταια και δεν πρέπει να λυπόμαστε για πράγματα ασήμαντα, αλλά να αγωνιζόμαστε για τη σωτηρία των ψυχών μας."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails