________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/21/2019

Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, στο Φανάρι, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων. 
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή κ.κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Αντιπρόεδρος, Κώστας Σκανδαλίδης, Γραμματέας, Γεώργιος Καρασμάνης, Εμμανουήλ Συντυχάκης και κ.Μαρία Απατζίδη, μέλη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ.Γεώργιο Μυλωνάκη, την Προϊσταμένη του Τμήμ. Διεθνών Σχέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής κ. Αγγελική Ματζαβίνου, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Ιωάννη Χρυσουλάκη, τους οποίους συνόδευε ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ.Γεώργιος Γαϊτάνης, εξέφρασαν τον σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας για τον μακραίωνο θεσμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον της για τον απανταχού Ελληνισμό.
Από την πλευρά του ο  Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε θερμά τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους άλλους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην μακραίωνη προσφορά και την πολυδιάστατη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο στο πλαίσιο των κανονικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών του, υπηρέτησε και υπηρετεί την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails