________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/22/2019

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund της Μητροπόλεως Γερμανίας, έλαβε χώρα Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής, με θέμα: "Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά: το Ολοκαύτωμα και η αφύπνιση μιας νέας συνειδήσεως". 
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βορείου Ρηνανίας/Βεστφαλίας. 
Στο Συνέδριο συμμετείχαν σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου από Αμερική, Ισραήλ, Ελλάδα και Γερμανία. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε θερμό χαιρετισμό προς τον εφημέριο της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Dortmund, Αρχιμανδρίτη Δρ Φιλόθεο Μαρούδα, ο οποίος είναι και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας. Στο μήνυμά Του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρει μεταξύ άλλων: "Εκφράζομεν την απογοήτευσιν και την αγανάκτησιν ημών δια την επανεμφάνισιν και την διάδοσιν, δυστυχώς με περισσήν ευκολίαν δια μέσου του διαδικτύου, νεοναζιστικών ιδεολογημάτων και δια την έξαρσιν της βίας "εν ονόματι του Θεού" και τας εκρήξεις θρησκευτικού φονταμενταλισμού, τον οποίον η εν Κρήτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ορθώς εχαρακτήρισεν ως έκφρασιν νοσηράς θρησκευτικότητος".
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος συνομίλησε στην κάμερα του ecclesiaTV.gr, με τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Μαρούδα. Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails