________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/28/2019

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ


Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας 
Με ανείπωτη χαρά και βαθιά συγκίνηση, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας δέχθηκαν το ευχάριστο άγγελμα της εκλογής των τριών αξίων κληρικών Αρχιμανδρίτου Ευαγρίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, σε Επίσκοπο Μελόης, Αρχιμανδρίτου Ελπιδίου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Πέρθης, σε Επίσκοπο Κυανέων και Αρχιμανδρίτου Σιλουανού, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αδελαΐδος, σε Επίσκοπο Σινώπης. 
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος αμέσως μετά την εκλογή των νέων Επισκόπων από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κάλεσε τους προαχθέντες κληρικούς και τους ανήγγειλε το ευχάριστο γεγονός της προαγωγής τους, καθώς και τις ευχές και πατρικές ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 


Εν συνεχεία, απέστειλε τηλεγράφημα προς τον Παναγιώτατο, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής: 

«Παναγιώτατε και θειότατε Πάτερ και Δέσποτα, 
Εν βαθυτάτω σεβασμώ καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου και την εγκάρδια και υιϊκή ευχαριστία μου για την αποδοχή της προτάσεώς μου περί της προαγωγής των τριών νέων αξίων εψηφισμένων Επισκόπων, των οποίων η συμβολή θα είναι σημαντική για την πρόοδο και την ευόδωση των έργων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, αλλά και τη μαρτυρία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στην Πέμπτη Ήπειρο. Μεταφέρω την ευγνωμοσύνη και τον άπειρο σεβασμό των αδελφών εψηφισμένων Αρχιερέων, καθώς και την ευγνωμοσύνη του κλήρου και του λαού όλης της Αυστραλίας για την επιδειχθείσα στην τοπική μας Εκκλησία τιμή, εμπιστοσύνη, αγάπη και πατρική μέριμνα. Παρακαλώ ευλαβώς να διαβιβάσετε την ευγνωμοσύνη μου και στους αγίους Συνοδικούς Αρχιερείς, κατασπαζόμενος δε την Δεξιά Σας, εύχομαι να έχετε υγεία και μακροημέρευση και να αξιωθείτε πολλών ακόμη αρχιερατικών εκλογών προς δόξαν Χριστού και Εκκλησίας». 
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το μεσημέρι, ώρα 12.00, με την παρουσία του κλήρου και του λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θα τελεστεί η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος των Θεοφιλεστάτων εψηφισμένων Επισκόπων Μελόης Ευαγρίου, Κυανέων Ελπιδίου και Σινώπης Σιλουανού, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ. 


Οι χειροτονίες των νέων Επισκόπων θα τελεστούν υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου ως εξής: 
Του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Μελόης κ. Ευαγρίου την ημέρα των Χριστουγέννων, 25η Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. 
Του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου την 18η Ιανουαρίου, εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, ημέρα Σάββατο. 
Του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού την 19η Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Μακαρίου του Μεγάλου, ημέρα Κυριακή, κατά την οποία άγει και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails