________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/25/2019

Η ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΝΗΦΩΝΟΣ ΤΣΙΜΑΛΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο Σικάγο των Η.Π.Α., στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μέριβιλ της Ιντιάνα,  τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νήφωνος Τσιμαλή, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Πατριαρχική Αυλή, τελευταία και ως Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων. 
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας απένειμε στον π. Νήφωνα και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. 
Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων συλλειτούργησαν: ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Πέτρος και πλειάς κληρικών. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος, πολλοί ακόμα κληρικοί, καθώς και πλήθος πιστών. 
Ο π. Νήφων κατάγεται από το Σικάγο και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.
Θα υπηρετήσει στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails